Jungle joy

kindercoachSanne van de Sande

Persoonlijk

Ik ben Sanne van de Sande, geboren in 1996 en woonachtig in het mooie Brabant samen met mijn man Ban en hond Sumo. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met familie en vrienden en probeer ik ook de fitness (Bodypump) met regelmaat te bezoeken. Daarnaast hou ik van reizen, om de mooiste verborgen pareltjes in de natuur te ontdekken.

Achtergrond

Al van kleins af aan wist ik het: ik wil kinderen en gezinnen die vastlopen verder helpen. Na de HAVO ben ik gelijk begonnen met de HBO studie Pedagogiek, waar ik goed op mijn plek zat. Inmiddels werk ik al 6 jaar met veel plezier en toewijding binnen de Jeugdzorg. Tijdens het afstuderen richtte ik mij op kindgesprekken. In mijn werk binnen de Jeugdzorg ben ik mij meer in dit onderwerp gaan verdiepen en heb ik op deze wijze meer expertise ontwikkeld. Ik merkte steeds meer dat ik dichter bij het kind wilde staan en ook langduriger en preventief meer wil kunnen betekenen voor het kind. In 2022 heb ik de post HBO opleiding Kindercoach afgerond aan de Academie Voor Psychodynamica. Ik blijf mezelf altijd verder ontwikkelen, we zijn immers nooit uit geleerd. Nieuwsgierig hoe ik dat doe? Neem een kijkje op mijn sociale media kanalen voor meer informatie!

De start van Jungle joy

Tijdens de opleiding kindercoach zijn de eerste stappen gezet voor de start van Jungle joy, mijn praktijk aan huis in Oirschot. Een plek waar kinderen terecht kunnen voor hun eigen weg naar meer zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Als kindercoach ga ik samen met het kind op zoek naar zijn kwaliteiten en talenten. Ik gun het ieder kind om stevig en positief in het leven te staan. Een stralende glimlach op het gezicht, zelfvertrouwen en rust in het hoofd. Dat is waar ik het voor doe!

Hoe ga ik te werk?

Ik help kinderen middels een kindercoach traject van 6 individuele sessies van een uur. De sessies kunnen op maat uitgebreid worden, waar nodig. Ik ga uit van de eigen kracht van het kind. Ieder kind is uniek en mag er zijn. Hierbij ga ik in de gesprekken met het kind systemisch te werk en heb ik aandacht voor alle gezinsleden. Ik maak gebruik van creatieve werkvormen en methodieken zoals: POPtalk (beeldtaal), tekenen, knutselen, spellen, kaartjes & lichaamsgerichte oefeningen. Van nature maak ik gemakkelijk contact met kinderen en straal ik rust uit. Ik vind het belangrijk om naar het kind te luisteren. Binnen de Jeugdzorg heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat een kind wordt gehoord en gezien. Pas dan weet je wat er in het kind om gaat en kan je samen aan doelen gaan werken, zodat het kind beter in zijn vel gaat zitten. In de laatste 10 minuten van iedere sessie is er ruimte voor de samenwerking met ouders, om de groei thuis voort te kunnen zetten. Lijkt het je iets voor jouw zoon of dochter? Neem dan contact met mij op, dan nodig ik je graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek!


 
 
E-mailen
Bellen
Instagram